Palvelut

Klassinen hieronta

Perinteinen hierontamuoto joka rentouttaa, vilkastuttaa verenkiertoa ja lievittää kiputiloja.

Naprapaatti

Naprapaatin manuaalinen terapia. Niveliä voidaan käsitellä manipulatiivisilla ja mobilisoivilla tekniikoilla.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnassa käytetään usein syvää kudoshierontaa, ventyksiä ja fasciakäsittelyjä.

Sinua palvelevat

Vain parasta sinulle - ammattilaiset palveluksessasi

Sami - Naprapaatti (AMK)

Piia - Koulutettu Hieroja

Hierontapalvelumme

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta rentouttaa jännittynyttä lihaksistoa, vilkastuttaa verenkiertoa ja tehostaa aineenvaihduntaa eli imunesteen (lymfan) kulkua poistaen kuona­-aineita. Hieronta rauhoittaa keskushermostoa ja vaikuttaa siten positiivisesti stressitilan minimoimiseen. Klassista hierontaa käytetään usein mikreenin jälkihoitona, jännityspääsärkyyn ja huimaukseen, käsien- ja sormien puutumiseen sekä tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin. Hierontaa ei kannata mieltää ainoastaan akuutin kireystilan pikahoitona vaan hieronnalla on erittäin tärkeä rooli ennaltaehkäisevänä hoitona kireystilojen syntymisessä.

Klassinen hieronta sopii kaikille vauvasta vaariin.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus. Urheiluhieronta edesauttaa palautumaan nopeammin harjoittelusta sekä vähentää harjoittelun jälkeen lihasten arkuutta ja turvotusta. Urheiluhieronta on suunniteltu toteutettavaksi ennen, jälkeen tai liikuntasuorituksen aikana auttamaan urheilijaa huippusuoritukseen ja siitä palautumiseen. Hieronnassa käytetään klassista hierontaa monipuolisemmin erilaisia ja eri suunnasta kohdistettuja otteita sekä passiivisia venytyksiä. Urheiluhieronnan sisältö suunnitellaan yksilön tavoitteiden ja tarpeiden mukaisesti.

Urheiluhieronta sopii niin aktiiviliikkujille kuin ammattiurheilijoille.

Koska ihmisen anatomia on erittäin monimutkainen kokonaisuus, kehon viestintä ei aina tunnu siellä missä vaiva on. Hoito suunnitellaan yksilöllisesti painottaen kehon ongelmakohtia. Onkin suositeltavaa, että ensimmäinen hierontakerta on kestoltaan vähintään 60 min, jotta kehon lähtötilanne saadaan kartoitettua mahdollisimman tarkkaan.

Fascia – lihaskalvohieronta

Lihaskalvolla eli fascialla tarkoitetaan ohutta sidekalvoa, joka muodostaa monimutkaisen verkoston kehossa. Yleisesti kuvitellaan, että kireydet johtuvat lihaksista, mutta lihaskalvoilla on paljon suurempi merkitys kireyksien ja liikerajoitteiden synnyssä kuin voidaan kuvitella.

Lihaskalvo mielletään vain ihon ja ja lihasten välissä kalvomaisena kerroksena, mutta tosiasiassa lihaskalvo on paljon laajempi ja monimutkaisempi. Lihaskalvot ympäröivät koko kehoamme (lihaksia, luita, jänteitä, niveliä). Niiden päätehtävä on peittää kehon eri kudoksia ja rakenteita, suojata, tukea ja olla joustavia liike-energian välittäjiä. Lihaskalvokudos on yksin kehon suurimpia aistinelimiä, koska ne ovat erittäin hermotettuja. Lihaskalvon verkkomainen rakenne pitää elimistön kasassa, kuitenkin mahdollistaen sille joustavan ja monipuolisen liikkeen.

Lihaskalvo on paljon jäykempää kuin lihaskudos. Jäykkyys voi lisääntyä muun muassa vähäisen nesteytyksen, vammojen, huonon ryhdin, epäergonomisten asentojen sekä liiallisten toistojen tai kuormituksen takia. Kireys voi aiheuttaa kehoon epätasapainoa, epäsymmetriaa ja liikerajoitteita. Lihaskalvokäsittelyä tehtäessä vaikutus kohdistuu aina myös lihaksiin.

Lihaskalvokäsittely perustuu Yhdysvaltalaiseen Graston-menetelmään, jossa apuvälineenä käytetään metallisia käsittelyvälineitä. Hoito tehdään yhdistämällä klassisen ja urheiluhieronnan otteita sekä lihaskalvorautoja tai käytetään pelkästään lihaskalvorautoja riippuen lähtötilanteesta ja hoitotavoitteesta. Käsittelyn tavoitteena on poistaa kipua, normalisoida liikemalleja ja -laajuuksia, irroittaa kiinnikkeitä ja edistää sidekudosvammojen paranemista. Lihaskalvokäsittely soveltuu erityisesti pitkäaikaiskipujen, traumojen – tai leikkausten jälkihoitoon sekä aktiivi- ja ammattiurheilijoille.

Hierontamestareilla Pia tekee fasciakäsittelyitä.

Pia Nissinen on koulutettu hieroja ja hyvinvointivalmentaja.

Pian kertomana: ”Kokonaisvaltainen hyvinvointi on kiinnostanut minua koko aikuisiän. Kun voimme henkisesti ja fyysisesti hyvin, hyvä olo näkyy ja tuntuu elinvoimaisuutena. Intohimoni ja missioni on auttaa ihmisiä voimaan paremmin, energisemmin ja seesteisemmin.
Klassisen- ja urheiluhierojan opinnot sain päätökseen v. 2014. Sen jälkeen olen opiskellut alaa lisää. Työkalupakissa on mm. päähieronnan opit sekä erikoistuminen lihaskalvojen (fascia) käsittelyyn ja kinesioteippaukseen. Avun tarvitsijoiden joukkoon on vuosien saatossa mahtuneet niin päätetyöskentelyn aiheuttamista kireyksistä ja päänsäryistä kärsineet kuin aktiiviurheilijat (juoksijat, luistelijat, telinevoimistelijat, golfarit, ja monet muut pallo- ja mailapelin harrastajat).
Olen myös kolmen tytön ja uroskoiran äiti, ystävä, innostaja, kannustaja ja rinnallakulkija. Eteenpäinvievä voimani on itsensä kehittäminen ja elämisen palo. Luonnossa ja meren äärellä mieli rauhoittuu ja voimantuu. Harrastan liikuntaa monipuolisesti mutta en ryppyotsaisesti. Ykköslajini on juoksu ja sen jälkeen tulee joustavasti mailapelit ja kuntosali.
Mottoni on: Love What You Do, Do What You Love”

Voit varata Pialle ajan Hiusmestareilta nettiajanvarauksesta tai suoraan hänen omasta puhelimesta p. 050 5838850

Tehohoidot

Tehohoidossa keskitytään tietyn ongelma-alueen intensiivihoitoon. Hoidossa yhdistetään tarvittaessa urheiluhieronnan otteita / lämpöä / fascia rautoja.

Tehohoidot kohdistuvat pääsääntöisesti:

alaselkä + pakarat + reiden leveän peitinkalvon jännittäjälihakseen (TFL)
pohkeet + sääret + jalkaterät (akupisteet)
käsivarret
hartiat + niska + kallonpohja (hoidon kesto on 30 min)
Hoidon kesto on 30 min.

Hemmotteluhoidot

Päähieronta

Hoidossa käsitellään kevyin ottein lapojen, hartian ja niskan seutu, painopisteenä pää, kasvot ja purentalihakset. Hoidon kesto 30 min tai 45 min.

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on hoitava ja syvärentouttava hoitomuoto. Kuumakivihieronnassa lihaksia sekä lämmitetään että hierotaan kuumilla kivillä, yhdistäen samalla klassisen hieronnan otteita. Kuumilla kivillä hierominen vähentää stressiä ja jännityksiä, rentouttaa lihaksia, aktivoi aineenvaihduntaa sekä auttaa tehokkaasti erilaisiin kireys- ja kiputiloihin.

Hoidon kesto on 45, 60, 75 tai 90 min.

Paratiisi I

Hoidossa keskitytään ylävartaloon. Kuumakivillä ja klassisen hieronnan rentouttavilla otteilla hierotaan alaselästä lähtien koko ylävartalo sisältäen käsivarret, pään seutu ja kasvot. Hoidon kesto on 60 min.

Paratiisi II

Hoidossa hierotaan kuumakivillä ja klassisen hieronnan rentouttavilla otteilla keho päästä varpaisiin. Hieronnassa käydään läpi myös jalkapohjien, pään ja korvanlehtien akupisteet. Hoidon kesto on 90 min.

Raskaushieronta

Raskausaika aiheuttaa kehossa paljon muutoksia. Vatsan kasvaessa, kehon painopiste muuttuu ja aiheuttaa usein alaraajojen turvotusta, yleistä lihasjännitystä ja kiputiloja erityisesti lantion, nivustaipeiden ja alaselän alueelle sekä niska-hartiaseudulle. Hieronnassa keskitymme niihin kehonosiin, jotka eniten kaipaavat hoitoa.

Hieronnassa käytetään apuna tyynyjä, joilla tuetaan asento turvallisesti mahdollisimman rentouttavaksi. Hieronta tapahtuu kylkimakuulla ja/tai puoli-istuvassa asennossa.

Hieronta on turvallista koko raskauden ajan ja synnytyksen jälkeen.

Raskaushieronnan vaikutukset ovat moninaiset:

 • lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu.
 • lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta esim. alaraajoissa sekä vähentää suonikohjujen muodostumista
 • helpottaa kramppeja ja lihas- ja liitoskipuja
 • vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan fyysisesti ja henkisesti
Naprapatia
NAPRAPAATTI

Naprapaatti on valviran terveydenhuollon ammattilainen, joka erikoistuu tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien diagnosointiin ja hoitoon. Naprapatia on manuaalinen hoitomenetelmä, jossa käytetään erilaisia manuaalisia tekniikoita, kuten manipulaatiota, mobilisaatiota, pehmytkudoskäsittelyä ja muita fysioterapeuttisia menetelmiä potilaiden avustamiseksi.

Naprapatian tavoitteena on palauttaa kehon toiminnallinen tasapaino ja vähentää kipua, jäykkyyttä tai muita liikuntaelimistön vaivoja. Naprapaatit voivat hoitaa monenlaisia vaivoja, kuten selkä-, niska- ja nivelkipuja sekä muita lihasten ja nivelten ongelmia. Lisäksi he antavat potilaille ohjeita liikuntaan, venyttelyyn ja muihin omahoitomenetelmiin.

Naprapaatti pyrkii hoitamaan käytännössä kaikki tuki- ja liikuntaelinsairaudet, joita voidaan hoitaa manuaalisella- tai harjoitusterapialla. Käytössä olevat menetelmät perustuvat tieteellisesti tutkittuun ja hyväksi todettuun tietoon. Erityisosaamistamme ovat selkä- ja niskaperäisten kiputilojen sekä toiminnan häiriöiden hoito. Vastaanotollamme tarkoituksena ei ole hoitaa pelkkää oiretta vaan löytää sen aiheuttaja ja pyrkiä poistamaan vaiva kokonaan

Milloin vastaanotolle ?

Vastaanotolle kannattaa hakeutua akuuteissa kiputilanteissa, kuten selän noidannuolessa, mahdollisimman pian. Tällöin kiputilanteen purkaminen tai sen keston lyhentäminen on mahdollista. Hitaasti kehittyvissä kiputilanteissa on yleistä, että vastaanotolle hakeudutaan vasta, kun vaiva on häiritsevän voimakas arjen askareissa tai töissä. Varhainen hoitoon hakeutuminen voi kuitenkin olla järkevää, sillä se mahdollistaa ajoissa puuttumisen ja vaivan pahenemisen estämisen.

Krooniset ja usein uusiutuvat vaivat vaativat erityisosaamista, ja ammattilaisen apu voi olla tarpeen. Tavoitteena on katkaista kierre mahdollisimman pian. Hoidossa käytetään tapauskohtaisesti erilaisia hoitomuotoja, harjoittelua ja tarvittaessa moniammatillista yhteistyötä. Jos koet kroonisia tai uusiutuvia vaivoja, ota rohkeasti yhteyttä, niin voimme keskustella tilanteestasi.

Yleisimpiä vaivoja, joita vastaanotolla hoidetaan, ovat selkäkipu, niskakipu, päänsärky, huimaus, puutumisoireet, säteilykipu, rasitusvammat ja raajanivelten kiputilanteet

 1. Naprapatian Periaatteet:

  • Naprapatia on kehon toiminnalliseen tasapainoon keskittyvä hoitomuoto.
  • Käsite tulee sanoista ”Napra” (liike) ja ”Pathos” (kärsimys), mikä korostaa liikkeen ja liikehallinnan tärkeyttä.
  • Naprapaatit pyrkivät palauttamaan lihasten ja nivelten normaalin toiminnan.
 2. Hoitovalikoima:

  • Naprapaatti käyttää monipuolisia manuaalisia tekniikoita, kuten manipulaatiota ja mobilisaatiota.
  • Hoidossa pyritään vahvistamaan kehon omaa paranemisprosessia.
  • Hierontamestareiden naprapaatit käyttävät yksilöllisiä hoitosuunnitelmia, jotka räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Naprapaatti Samin ammattiosaaminen : 

Erikoisosaamiseni kattaa kaikki tuki- ja liikuntaelinsairaudet, joita voidaan hoitaa manuaalisella- tai harjoitusterapialla. Erityisen vahva osaamiseni on selkä- ja niskaperäisissä kiputiloissa ja toiminnan häiriöissä.

Vastaanotollani tavoitteena ei ole pelkästään oireen hoitaminen vaan myös sen syyn löytäminen ja ongelman juuritekijöiden käsittely. Käytän hoitomuotoina hierontaa, erilaisia venytyksiä, hermojen mobilisaatiota sekä nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiotekniikoita. Asiakkaat saavat usein myös neuvoja ja harjoitusohjeita kotiin, jotka edistävät paranemista tai ennaltaehkäisevät vaivan uusiutumista.

Olen työskennellyt urheilun parissa KTP-basketin naprapaattina kaudella 2016-2017 ja toiminut fysiikkavalmentajana koripallossa eri ikäryhmissä. Tämän ansiosta minulle on tullut tutuksi myös erilaiset urheiluvammat. Itse olen harrastanut liikuntaa, erityisesti kuntosaliharjoittelua, yli 15 vuotta. Liikunnan kokemukseni ja koulutukseni myötä teen myös fysiikkavalmennusta ja harjoitusohjelmia pääkaupunkiseudulla.

Olen jatkokouluttautunut useilla kursseilla ja koulutuksilla, ja tarjoan palveluitani sekä suomeksi että englanniksi. Tervetuloa vastaanotolleni!

Naprapaatti Samin lisäkoulutukset ja kurssit:

 • Liikuntalääketiede ja valmennus 30op (XAMK) – Käynnissä
 • Kinetic Control, Low Back and Hip – Kari Niemi 2020
 • Voiman harjoittaminen terapiassa – Tuomas Rytkönen 2019
 • Urheilufysio- Lihastasapaino ja testaus – Fysios 2019
 • Moduulikurssi: Käsi ja ranne – Fysios 2019
 • Modern Science and Practice for Strength and Endurance Symposium 2019
 • Foot and Ankle Biomechanics Symposium – Kevin Kirby 2019
 • Fascial Treatment course – Naprapaattiyhdistys 2019
 • Excercise Physiology Symposium 2017

Voit laittaa myös viestiä tai soittaa suoraan Samille puh : 040 775 8654

Löydät Hierontamestarit Pitäjänmäen S-marketin välittömästä läheisyydestä Hiusmestareiden vierestä. Toimimme samassa tilassa Kauenusmestareiden kanssa ja Hiusmestareilta viereinen liiketila. Meille on vaivatonta saapua yleisillä kulkuvälineillä, kadun päästä löydät myös hyvin vapaita pysäköintipaikkoja.

”On ilo tarjota kokonaisvaltaisia hyvinvoinnin ja kauneudenhoidon palveluita yhdessä Hius- ja Kauneusmestareiden kanssa. Lämpimästi tervetuloa!”

Omistaja, Jutta-Mari Utriainen