Hiusmestarit

AVOINNA MA 10-18, TI-KE 9-18, TO-PE 9-20, LA 9-15
fb

Onnea SUOMI 100 v

Kiitos kaikille, jotka taistelivat meille itsenäisen Suomen. Miten asiat olisivat toisin, jos näin ei olisi ? Kiitoksena leikkaamme vielä loppuvuoden sotaveteraanien ja Lottien hiuksia ilmaiseksi. Aivan kaikkia emme ehtineet, ennen suurta juhlapäivää.

 

 

Tiesitkö: Suomen julistautuessa itsenäiseksi valtioksi 6.12.1917 sillä ei vielä ollut omaa lippua, vaan vuosina 1017-1918 käytettiin leijonalippua virallisena valtion lippuna. Leijonavaakuna oli ollut Suomen tunnuksena jo vuosisatoja. Zacharias Topelius ehdotti Suomelle Sinivalkoista lippua. Värit perustuivat Suomen valkoisiin hankiin ja sinisiin järviin, sekä Topeliuksen runoon : ”Vapaana nouse hulmuntaas, välähdä sini-valkeaas, sa toivonuljas viiri!” (Runon suomennos: Otto Manninen.)

 

Johan Ludvig Runebergin sanat puhuttelivat minua lapseni itsenäisyyspäivän juhlissa;

 

Mikä on se maa,jota tänään juhlitaan?

Lippu salkoon nostetaan ja sitten hurrataan.

On suomi meidän maamme,siis sitä hoitakaamme,

jotta siellä kasvaa voisi lapsenlapsemme!

 

Meillä on edelleen vastuu hoitaa maatamme, niin että myös lapsenlapsemme saavat nähdä valkoisen Joulun ja siniset järvet.

Jokainen meistä voi tehdä ihan pieniä ekotekoja omassa lähiympäristössään. Näistä ekotekosista yrityksemme näkökulmasta sivuamme jatkossa paljon. Myös jokapäivä työssämme mietimme, mitä päästämme viemäristä vesistöömme merenneitojen ruuaksi.  Tiesithän että mirkomuovit, joita on monessa kosmetiikassa, pääsee vedenpuhdistamon läpi suoraan luontoon. Aito luonnokosmetiikka ei sisällä muovia , eikä mitään synteettistä.

Mikä olisi sinun pieni ekotekosi Suomen hyväksi ?