Hiusmestarit

AVOINNA MA 10-18, TI-KE 9-18, TO-PE 9-20, LA 9-15
fb

Hiustenhoito lähtee sisältä

Viimevuosina monilla ihmisillä on ollut yhä enenevässä määrin sekä iho-ongelmia että ongelmia hiuspohjassa, kuten esimerkiksi kutinaa, hilseilyä, liikarasvoittumista, kuivuutta, talirauhasten tukkeumaa, hiustenlähtöä ja pälvikaljua.

Paljon puhutaan nyt köyhästä ravinnosta, joka vaikuttaa lopulta hiustenkin hyvinvointiin, kaikki eivät enää saa tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita tavallisesta ruuasta. Yleistynyt kiire, stressi ja liikkumattomuus vaikuttavat myös soluaineenvaihduntaan ja näin ollen lopulta aina ääreisverenkiertoon ja hiuspohjaan+hiuksiin asti.

Usein tunnen neuvottomuutta ja avuttomuutta, kun en voi kerralla hoitaa kaikkea kuntoon. En myöskään ole lääkäri, jotta voisin tehdä täydellisen diagnoosin ja lääkemääräyksen. Eikä minun tarvitsekaan. Tehtäväni kampaajana on tuottaa kauneutta ja hyvää oloa asiakkailleni, toimivia hiuksia ja hiusten helppohoitoisuutta kotona, sekä erityisesti ohjeistaa ja auttaa toimimaan ennaltaehkäisevästi.

Hyvä hiuspohja on hyväkuntoisten hiusten tärkein lähde, kuten hyvä maaperä on kasvien tärkein kasvualusta. En ole myöskään hortonomi, mutta näin hyvin tunnen kasvien hoitoa viherpeukaloharrastukseni pohjalta.

Rasvoittuvassa tai hilseilevässä hiuspohjassa hius latistuu, eikä jaksa olla ilmava ja kohota.

Usein Hiusmestareilla suosittelemme hiuspohjan syväpuhdistusta esim. valkosavea sisältävällä naamiolla, kotihoitona vaivattomampi tapa on hedelmähappouute ennen pesua. Vaikutuksen huomaa heti hoidon jälkeen, mutta pysyvämpään tulokseen pääse kotihoidoilla sekä oikeilla pesuaineilla.

Riittävätkö nämä hyvät tuotteet? Kyllä ne auttavat paljon, mm. hiustenlähtöön tarkoitettu energiashampoo, jonka Vitaxil-yhdiste parantaa ihon pintaverenkiertoa.

Hiusvita

Mutta tärkeintä on kuitenkin saada ravintoa ja voimaa sisältäpäin. Nyt on markkinoilla paljon hiustenlähtöön erikoistuneita vitamiiniyhdisteitä. Olen kuullut niiden tehoavan. Nyt meilläkin on yksi uusi tuote, jossa on mm. fenugreen-uutetta eli sarviapilaa, joka lisää mm. ääreisverenkiertoa . Viimeaikaiset tutkimukset ovat vahvistaneet sarviapilan perinteisen käytön verensokeria tasapainottavana rohdoksena sekä osoittaneet sen tehon ja turvallisuuden.

Hiusvita ehkäisee hiusten lähtöä, ylläpitää hiusten normaalia terveyttä, ylläpitää limakalvojen kosteustasapainoa, on hyväksi iholla ja vahvistaa kynsiä.

 

Jutta-Mari Utriainen
Hius-ja Kauneusmestarit Oy